3. Uluslararası Medeniyet Köprüleri Buluşması

3. Uluslararası Medeniyet Köprüleri Buluşması’nda onlarca ülke, yüzlerce şehirden binlerce insanla bir araya geldik.

Programa, onlarca ülke ve yüzlerce şehirden binlerce insan katıldı.

Bizi biz yapan renklerle bir arada bulunduğumuz programımıza Türkiye’de okuyan uluslararası öğrencilerle çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve 5 binden fazla davetli katıldı.

Programda, Endonezya ve yöresel Kafkas gösterileri misafirlerimizin beğenisine sunuldu.  Fuaye alanında açılan ülke masalarında misafirlerimiz farklı ülkelere ait kültürel bilgileri uluslararası öğrencilerden dinleme fırsatı buldu.

Başkanımız Hanefi Sinan, programdaki konuşmasında, 30 yıl önce başladıkları insani yardım çalışmalarında Müslümanlar arasında iletişim problemlerinin bulunduğunu ve dayanışmanın az olduğunu gördüklerini söyledi. Bunu bir sorumluluk edindiklerini kaydeden Başkanımız Hanefi Sinan, derneğin Ankara’da yaklaşık 5 bin öğrenciye hizmet verdiğini dile getirdi.

Sinan, derneğin isminin anlamına değinerek, “Asma Köprü ahlak, sevgi ve maneviyat köprüsüdür. Neden böyle bir şey söyledik. Çünkü hedefe ulaşabilmemiz için her Müslüman’ın mutlaka ahlaki bir zemine oturması gerekiyor.” dedi.

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneğinin 3 temel sac ayağı olduğunu belirten Sinan, “Ahlaklı olacağız, birbirimizi seveceğiz ve manevi bir temel üzerinde ilerleyeceğiz. Bu şekilde bir köprü oluşturacağız. Bu köprünün adı kardeşlik köprüsü.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra sahneye çıkan müzisyen Resul Aydemir, “Çocukluğum” ve “Yere Batsın”, “Masal”, “Uyan”, “Filistin” şarkılarını ve “Kardan Aydınlık” şiirini seslendirdi.

Müzik ziyafetinin ardından sahneye çıkan Pakistan asıllı Amerikalı konuşmacı Nouman Ali Khan da bir konferans verdi. Khan, İslam Peygamberi Hz. Muhammed’e inen ilk vahiy olan “oku” üzerine konuştu.

Okuma emrinin ilk vahiy olmasının çok anlamlı olduğunu belirten Khan, ancak arayış içerisindeki derdi olan kişilerin okuyarak cevabını aradıkları sorulara yanıt bulabileceğini söyledi.

Allah’ın insanları onur, saygı gibi niteliklerle donattığını kaydeden Khan, insanları diğer canlılardan ayıran bu özelliklerin adeta gıda gibi temel ihtiyaç olduğuna ve bu gibi özellikleri koruyabilmenin önemine dikkati çekti.

Khan, insanların her zaman onur ve saygılarını koruyabilmeyi ve bu duyguları hissedebilmeyi istediklerinin altını çizerek, Allah’ın Kur’an-ı Kerim’i insanlığa bu kavramları saygın bir şekilde koruyabilmeleri için bir rehber olarak gönderdiğini kaydetti.

Nouman Ali Khan, konferansın sonunda izleyicilerden gelen soruları yanıtladı, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.